HABERLER

Mayıs ayı, Uluslararası İç Denetim Farkındalık Ayıdır!

Bir iç denetim profesyoneli olarak, iç denetim hakkındaki bilincin artırılması ve mesleğin yüceltilmesi konusunda önemli bir rol oynuyorsunuz. 2016 yılında, Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü, 75. yıldönümünü kutlamakta ve dolayısıyla, size, iç denetim mesleğini paydaşlarınız arasında tanıtmak konusunda önemli bir olanak ve fırsat sunmaktadır.

Örneğin, e-posta imzanızı ve sosyal medya hesaplarınızı Uluslararası İç Denetim Farkındalık Ayı dijital ikonuyla özelleştirebilirsiniz. İç denetim hakkında bilgi vermek ve sağlam kaynaklara sahip bir bağımsız iç denetim biriminin bir kuruma sağlayabileceği değeri açıklamak amacıyla işyerinizde bir lunch-and-learn (öğle yemeği sırasında yapılan eğitim) toplantısı organize edebilirsiniz. İç denetim departmanı personelinin biyografilerini şirketinizin irtranetinde veya dahili haber bülteninde yayımlanan bir makalede açıklamak suretiyle personelinizin profilini de yükseltebilirsiniz.

İç denetimin önemini iş arkadaşlarınıza ve diğer paydaşlarınıza açıklamak ve savunmak için önünüze çıkan bu fırsatı kaçırmayınız. Bu konuda ek fikirler, örnek programlar, ipuçları ve şablonlar için, Enstitümüz web sitesinden yer alan 2016 IIA Global İç Denetim Farkındalık Araç Kitini http://www.tide.org.tr/page.aspx?nm=haber_detay&NEWSID=539 bağlantısından inceleyebilirsiniz.