DUYURULAR

05.11.2018

TİDE, Başkent Üniversitesi’nde…

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil UZUN ve TİDE Etik Kurul Başkanı Prof. Dr. Nuran Cömert, Başkent Üniversitesi Denetim Topluluğu tarafından 5 Kasım 2018 Pazartesi günü Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda düzenlenen “Denetim Mesleğinin Geleceği ve Kariyer fırsatları” konulu Kampüsten Geleceğe Bakış söyleşisine katılarak akademisyen ve öğrencilere hitap ettiler.

TİDE Akademik İlişkiler Komitesi’nin faaliyetleri kapsamında yapılan etkinlik büyük ilgi ve katılımla gerçekleşti.

TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun konuşmasında; İş dünyasının dönüşüm dünyasına değinerek, inovasyon, dijital dönüşüm ve endüstri 4.0 hakkında bilgi vererek denetimde yeni nesil kariyer fırsatlarına dikkat çekti.

TİDE Kurucu Başkanı Uzun konuşmasının devamında; Yeni nesil kariyer fırsatları için girişimci, multi disipliner, kollektif, sosyal duyarlılığı yüksek, teknoloji hakkında bilgili ve öngörgülü, meraklı ve paylaşımcı niteliklere sahip bireylere ihtiyaç duyulduğu, imkanlar sunulduğu, gelecekte kariyer gelişiminin sadece iş ve kurum değişikliğinden ibaret olmadığı, meslek değişimlerinin yaşanacağı, yeni nesil mesleklerle karşılaşılacağı, bu nedenle gençlere öz geçmiş hazırlamak yerine öz gelecek tasarlamalarını tavsiye etti.

Ali Kamil Uzun konuşmasını “Onurla bitirilmesi gereken en asil görevin hayattır” sözleri ile tamamladı.

TİDE Etik Kurul Başkanı Prof. Dr. Nuran Cömert konuşmasında; herkesin baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojiyi ve hayatımızı etkileyen ve etkileyecek olan digital dönüşümden bahsettiği günümüzde esasen bugünü çok iyi değerlendirmenin, bizleri etkileyecek olan yakın geleceğe hazırlanmada ve olumlu geleceği tasarlamada çok daha önemli olduğuna vurgu yaptı.

Bu bağlamda gençlere denetimin önemini anlatarak, mesleğin bugün ve yakın gelecekte sunduğu kariyer fırsatlarına dikkat çekti. Her toplumun asıl ihtiyacı olan işletmelerin iyi yönetim ilkeleri denilen  adillik, sorumluluk, hesap verebilirlik ve şeffaflık ilkelerini benimsemiş, etkili iç kontrol  ve risk yönetimi sistemleri kurmuş, bu sistemleri gözeten bağımsız denetim ve proaktif iç denetim gibi güvence ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmasını bilen, tüm pay ve menfaat sahiplerinin haklarını gözeten işletmeler olduğunu ifade eden Cömert; Bağımsız  Denetçi, İç denetçi Finansal Hizmetler Denetçisi Sertifikalı Kamu  İdaresi Denetçisi, Risk Yönetimi Uzmanı, IT Denetçisi, Siber Güvenlik Uzmanlığı, Yolsuzluk/hile denetçisi, Uygunluk Denetçisi, Kontrol Öz Değerlendirme Uzmanı  gibi uzmanlık alanlarının bugün de gelecekte de gençler için önemli kariyer alanları olduğunu söyledi. Yıllarca bağımsız denetim alanında çalışmış biri olarak gönül verdiği mesleği anlatan bir de şiir yazdığını belirten Cömert, Ali Kamil Uzun’un Denetim Hayattır cümlesinden etkilenerek kaleme aldığı dizelerini okuyarak konuşmasını tamamladı.