DUYURULAR

05.04.2024

TİDEx Söyleşisi: Yeni IPPF - Kalite Değerlendirmesinde Karşılaşılan Zorluklar ve Fırsatlar

Değerli Meslektaşlarımız,
 
2024 yılında IIA, yeni Uluslararası İç Denetim Standartları da dahil olmak üzere IPPF için bir güncelleme yayınladı. Standartlar, iç denetim mesleğini geliştirmek için birçok güncelleme ve açıklama içermektedir. Bu güncellemelerden bazılarının dış kalite değerlendirmeleri üzerinde önemli etkisi olacaktır. Standartlar, bir iç denetim biriminin sadece mevzuata uygun hareket etmekle kalmayıp aynı zamanda performans da göstermesini zorunlu kılarak değerlendirmelerin kalitesini yükseltmeyi amaçlamaktadır.  Söz konusu yeni gereklilikler, iç denetim birimleri ve dış kalite değerlendiricileri açısından hem zorluk hem de fırsatlar yaratabilecektir.
 
Nisan ayı TİDEx Söyleşi’mizde, IIA Kalite Hizmetleri Direktörü Warren Hersh (CIA, CPA, CISA, CFE) ve IIA Global Standartlar Kurulu üyesi Marthin Grobler (MBA, CIA, CRMA) ile yeni Standartların gelecekteki kalite değerlendirme incelemelerini nasıl etkileyebileceği ve nasıl başarılı bir şekilde hazırlanabileceğiniz hakkında konuşacağız. Bu söyleşi aynı zamanda 2024 yılı mart ayı itibariyle Türkiye’de IIA Kalite Hizmetleri ve TİDE ortaklığıyla kalite değerlendirme hizmetlerinin verilmeye başlandığını duyurmamız için bir fırsat olacak.
 
  • Yeni Standartların kalite değerlendirmeleri üzerindeki etkileri nelerdir?
  • Yeni Standartların yürürlüğe gireceği tarih göz önünde bulundurularak Kalite Değerlendirmesinin zamanlamasına ilişkin bazı  stratejiler nelerdir?
  • Performans yeni bir odak noktası olduğundan, bir departman KG Değerlendiricisine etkinliğini nasıl gösterebilir?
Konuya ilişkin olarak yukarda belirtilen sorulara ve daha fazlasına cevap bulabileceğiniz söyleşimizde sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.
 
Garanti BBVA İç Denetim Yöneticisi Gözdenur Özlem Öztürk moderatörlüğünde yapılacak söyleşi, hem Zoom hem de Youtube kanalı üzerinden canlı yayınlanacaktır.
 
Tarih: 16 Nisan 2024
Saat: 16:00
 
*Seminer dili İngilizcedir.
 
TİDEx Söyleşisi’ne Zoom platformu üzerinden katılım sağlayarak bir (1) CPE kazanabilirsiniz. Katılım sonrasında CPE belgesi için tide@tide.org.tr adresi ile iletişime geçebilirsiniz.
 
Saygılarımızla;
Türkiye İç Denetim Enstitüsü