DUYURULAR

24.02.2023

Deprem Felaketinden Etkilenen Meslek Ailemize Yönelik IIA İmkan ve Destekleri Hakkında Bilgilendirme

Değerli Üyelerimiz,
 
Ülkemizde yaşanan elim deprem felaketinin hemen ardından Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) olarak üyelerimizin mağduriyetlerini azaltabilmek için küresel meslek örgütümüz The Institute of Internal Auditors (IIA) ile görüşmelere başladık. Bu kapsamda, sertifikasyon sürecindeki üyelerimiz için aşağıdaki önerilerimizin uygulamaya alındığını sizlerle paylaşmak isteriz.
  • Sertifikasyon program süresi 1 Temmuz 2023 tarihinden önce sona erecek olan adayların program süreleri ek bir bedel ödemeye gerek kalmaksızın bir yıl uzatılacaktır.
  • Sınav dönemi devam eden adaylara tanınan 180 günlük sınav dönemi süresi 6 ay süre ile uzatılacaktır.

Adayların bu iki konu için ek bir işlem yapmalarına gerek olmamakla birlikte, güncellemelerin gerçekleştiğini CCMS sistemi üzerinden kontrol etmelerini önermekteyiz.

Bunlara ilaveten, halihazırda PearsonVUE üzerinden sınav planlayarak sınav tarihi almış olan adaylar sınavlarını ücretsiz olarak iptal edebilir veya başka bir tarihe yeniden planlayabilirler. Bu konuda adayların işlem öncesinde doğrudan PearsonVUE müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek ücret feragati için başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
 
Diğer yandan, ikameti veya iş yeri depremden etkilenen 11 ilimizde yer alan üyelerimizden 2023 yılı üyelik aidatının alınmamasına Yönetim Kurulumuzca karar verilmiştir. Bu kapsamdaki üyelerimizin durumlarını 30 Nisan 2023 tarihine kadar tide@tide.org.tr üzerinden bildirmelerini rica ediyoruz.
 
Ülkemize ve tüm meslek ailemize, tekrar geçmiş olsun dileklerimizle.
 
Saygılarımızla,
 
Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) adına